dimarts, 9 de desembre del 2008

El 17, vaga a l'ensenyament

Després de l'exitosa manifestació - vora 100.000 persones- del dia 29 de novembre a València, en la qual es demanava al conseller d'educació que obrira una porta per a la negociació i el consens a fi d'eixir del conflicte que enfronta la conselleria i les comunitats educatives arran de la desafortunada regulació de l'assignatura Educació per a la Ciutadania i el Drets Humans, el govern valencià ha reaccionat amb una fugida cap endavant més pròpia d'un cavall desbocat.

Això significa que el president Francisco Camps continua pensant que la majoria absoluta que gaudeix al parlament valencià és una espècie de patent de cors que pot disculpar qualsevol atropellament als ciutadans i ciutadanes valencians. També significa que pesa més el seu carnet del partit, que l'obliga a enrolar-se, disciplinàriament, en una guerra de guerrilles contra els governs centrals que no siguen del seu color polític, a instàncies de l'aparell de poder del PP instal·lat a Madrid, defensant interessos electoralistes que no representen el nostre País, encara que produïsca milers de perjudicats i perjudicades entre l'alumnat de 2on d'ESO i desperte l'animadversió de la majoria de pares, mares i professors.

Davant aquesta actitud tan antidemocràtica i despòtica, les comunitats educatives hem de respondre amb fermesa que qui no siga capaç de defensar, amb fets contundents i no amb paraules pomposes, l'ensenyament públic, ha de dimitir. Davant aquesta actitud desafiant i obsessiva, les comunitats educatives hem d'exigir que qui nega els recursos i el finançament necessaris per a l'educació dels nostres fills i filles ha de dimitir. Davant aquesta política educativa que navega a la deriva, les comunitats educatives hem d'exigir que qui governa amb criteris partidistes ha de dimitir.

Aquests són els motius que justifiquen la vaga convocada a l'ensenyament el proper dia 17 de desembre. Per mitjà d'aquesta vaga, cal demanar la dimissió del conseller d'educació i exigir una política educativa que declare prioritàries les accions polítiques reals tendents a millorar el sistema educatiu valencià, perquè tots i totes eixirem beneficiats en aquesta inversió de futur.

Senyor Font de Mora, presente la seua dimissió.