dilluns, 1 de desembre del 2008

La ciutadania dóna una lliçó a Font de Mora

Dissabte de vesprada, als carrers de València, desenes de milers de manifestants van donar una lliçó de ciutadania que el Conseller d'Educació hauria de tindre en compte. Un riu de gent va ocupar, com una inundació festiva però també reinvindicativa, el centre del Cap i Casal, des la plaça de Sant Agustí fins a la plaça la Verge, passant pel carrer Colom, la Glorieta, carrer la Pau, plaça Saragossa i carrer del Micalet, per denunciar la prepotència de Font de Mora i la política educativa del govern valencià. Desafiant el fred, el vent i l'amenaça de pluja el participants en la manifestació - entre 80.000 i 100.000 persones, segons diferents fons- van dir prou a la precarietat en què subsisteix l'ensenyament públic, en una convocatòria que va comptar amb l'adhesió de més 100 entitats i organitzacions socials, culturals i polítiques del País Valencià. Es pot dir que estaven tots llevat del PP, que s'entossudia a mantindre aquesta guerra cega contra el govern d'Espanya, siguen quines siguen les conseqüències negatives per als milers de xiquets i xiquetes que omplin les aules dels centres educatius públics.

Sembla que les majories absolutes de què ha gaudit el govern del PP durant les últimes legislatures li ha inoculat un virus que li fa creure's inmune a les opinions adverses dels ciutadans valencians i pensa que pot actuar amb tota impunitat, girat d'esquena a les realitats del País.

Hui mateix, ens desdejunàvem amb la notícia que, lluny de recapacitar, el Conseller d'Educació havia anunciat que l'any que ve tres col·legis públics anaven a ensenyar en anglés, com si això tinguera alguna cosa a vore amb el fet d'impartir l'assignatura Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans en la llengua de Shakespeare. Continua glorificant l'anglés i l'educació plurilingüe, quan ningú ha dit ni una sola paraula contra aquest tema i tots sabem que és simplement una cortina de fum. Ens limitarem a repetir que si tantes ganes té d'introduir l'ensenyament de l'anglés als centres hauria de començar per dotar els col·legis d'educació infantil i educació primària amb un professor d'anglés per a educació infantil i per dinamitzar els propis programes trilingües, que estan en via morta per manca de recursos, finançament i planificació. I amb aqueixes mateixes ganes, senyor Conseller, concedisca'ls el desig, ara que s'acosta el Nadal, a 75.000 alumnes valencians d'estudiar en valencià, com així ho demanen tots els anys.

Deixe's, per tant, de romanços, senyor Conseller, i assente's amb els representants de les comunitats educatives per consensuar una eixida al conflicte i si no és vosté capaç de maniobrar signe l'esborrany de dimissió que va escriure dissabte mentre s'empassava la saliva amarga en vore l'èxit de la convocatòria de manifestació i vaja-se'n a casa, perquè ha demostrat ser un mal polític o, almenys, un Conseller d'Educació amb molt poca traça.