dijous, 29 de maig del 2008

Una destitució que fa olor de vendetta

Fa cosa d'una setmana, ha saltat als mitjans de comunicació la notícia de la destitució del director del col·legi públic 'El Castell" d'Almoines. L'Administració que havia de prorrogar el mandat de l'equip directiu del col·legi per a l'any que ve i no ha fet, addueix faltes administratives per desautoritzar la continuïtat d'un equip directiu que ha destacat pel seu compromís per la normalització del valencià, pel grau de dinamització de la seua comunitat educativa i per la seua pertinença al moviment de renovació pedagògica.

Cal dir que el col·legi públic d'Almoines és pioner de l'ensenyament en valencià, allà pels anys 1978-79. És, a més, un centre educatiu públic premiat i la seua trajectòria no solament ha estat reconeguda per entitats socials, sindicals i polítiques, sinó pels pares i mares de moltes generacions d'alumnes i per la societat civil de la població, la qual també ha eixit beneficiària de les activitats promogudes des de fa quasi 30 anys per aquest centre educatiu públic tan compromés amb el nostre País.

Per entendre una mica quina és la problemàtica que s'ha produït arran aquesta desautorització de pròrroga de l'equip directiu d' "El Castell" d'Almoines s'ha de saber que el procediment pel qual es trien aquests equips per un període de 4 anys, prorrogables a 4 més, té les seues llacunes. Per al primer període, els aspirants han de presentar un projecte educatiu el qual serà avaluat per una comissió constituïda per pares i mares, professorat i representats de l'administració. D'altra banda, perquè hi haja pròrroga del mandat és sols l'administració qui valorarà el treball realitzat pels equips i qui autoritzarà o no la pròrroga. Aquesta regulació de la pròrroga vulnera flagrantment les més mínimes garanties democràtiques per a l'elecció d'equips directius, nega el dret a cada comunitat educativa a conéixer la continuació del projecte educatiu que s'aplicarà un altre període de 4 anys i a debatre'l i deixa les mans lliures a l'administració per a fer el que acaba de fer a Almoines.

Davant aquesta situació, i sabedors que tota la comunitat educativa dóna suport a l'equip directiu i al seu projecte educatiu, ara cal que l'administració educativa corregisca aquesta ficada de pota fruit del rancor polític més estentís.