dilluns, 2 de juny del 2008

La política educativa va de mal en pitjor

La política educativa del Govern Valencià no para de donar-nos sorpreses, però sorpreses desagradables. El desplegament de la LOE, la llei orgànica educativa, no s'està fent com era d'esperar al País Valencià. El Govern Valencià (PP) insisteix a mantindre una guerra oberta contra el Govern Central (PSOE) i aquesta prova de força ha provocat l'atrinxerament dels contrincants. Els perjudicats, però, per aquestes males relacions polítiques són l'alumnat dels centres educatius públics, els claustres de professors i professores, les seues respectives comunitats educatives i el model d'ensenyament públic. En el llenguatge bèl·lic, som les víctimes col·laterals.

Les últimes decisions en matèria de política educativa del Govern Valencià han estat la gota que ha fet vessar el got. La regulació de l'assignatura "Educació per a la ciutadania", que la Conselleria d'Educació s'encabota a impartir-la en anglés, la seua desgana demostrada per negociar temes claus per a la correcta gestió i el bon funcionament dels centres educatius públics (la demora sistemàtica del cobriment de les baixes laborals, la manca d'inversions en els Serveis Psicopedagògics Escolars, la dotació insuficient de personal administratiu i d'educadors d'educació especial, etc) i la situació general de l'ensenyament públic, el qual sembla instal·lat en una espiral deficitària crònica (barracons, escasses inversions, plantilles docents minses i inestables...), han provocat que s'haja plantejat mobilitzacions al mes de juny per denunciar que la política educativa del Govern Valencià va de mal en pitjor.

Les mobilitzacions, programades unitàriament amb els sindicats, són aquestes:

3 de juny, 11 h. Concentració a València davant la Consellria d'Educació.
4 de juny. Penjada als centres educatius de cartells i pancartes amb l'eslògan "No a la política educativa del Govern Valencià".
10 de juny, 19 h. Manifestació unitària pels carrers d'Alacant, Castelló i València.

Aquestes mobilitzacions són una bona oportunitat d'exigir al Govern Valencià que rectifique la política educativa de la Conselleria d'Educació, la qual ha estat caracteritzada per les cortines de fum que han volgut camuflar la seua deficient gestió en matèria educativa.